O piele sănătoasă, e o piele frumoasă

        Nu ca să mă laud, dar întotdeauna am fost mulțumită de aspectul tenului meu. Adevărul e că nu am avut probleme majore nici măcar în adolescență, atunci când multe fete se confruntă cu acneea. Am trecut ușor peste acea perioadă și nu-mi aduc aminte să fi avut vreo suferință din acest punct de vedere. Sau poate ar trebui să menționez episodul cu alergia? Și-acuma îmi vine să mă iau de cap când mi-aduc aminte de pocinog. O colegă citise nu știu unde că dacă îți dai pe gene cu vitamina A uleioasă acestea vor crește vizibil în doar două săptămâni. Zis și făcut, doar cine nu-și dorește gene lungi ca de zână? Am cumpărat de la farmacie o fiolă de vitamina A și seara, cu ajutorul unei periuțe de rimel, mi-am pus soluția pe gene. M-am gândit că, în afară de faptul că nu o să se vadă niciun efect asupra genelor, mai rău nu are ce să mi se întâmple. Mare greșeală! Uriașă, chiar. A doua zi dimineața era să înnebunesc când m-am văzut în oglindă. Eram umflată în jurul ochilor, buhăită de-a dreptul, că aproape nici nu mai puteam să clipesc. Medicul mi-a spus că am făcut o alergie foarte urâtă la soluția de vitamina A care ajunsese pe pielea subțire din jurul ochilor, dar că ar trebui să fiu recunoscătoare că nu mi-a afectat și corneea. Și că o să-mi treacă dar să nu mai pun prostii pe față niciodată, să nu mai testez nimic pe pielea mea și să mă încred doar în sfaturile specialiștilor.

        De atunci eu doar așa am făcut. Nu mă spăl cu gălbenuș de ou pe păr, nici bere nu-mi pun în cap în loc de fixativ, nici nu-mi trântesc pe față măști cu legume și fructe, nici zaț de cafea sau mălai nu folosesc în loc de exfoliant și nici nu-mi prepar singură creme care să se râncezească în câteva zile. Nu văd rostul atunci când avem atâtea produse românești de calitate, produse de tradiție cu un raport calitate-preț excepțional. Vorbesc despre Farmec, desigur.

       Deci, după cum spuneam, în cele mai multe din zile sunt mulțumită de cum arată pielea mea. Desigur, dacă trebuie să merg la vreo nuntă este obligatoriu să-mi apară un coș în mijlocul bărbiei cu o zi înainte, asta e o regulă care nu poate fi încălcată sub nicio formă. Iar dacă, eventual, sunt nașă la nunta respectivă, o să-mi apară mai multe coșuri și ceva iritații suplimentare. Astea din urmă sunt valabile și pentru petrecerile de Revelion. Cu cât evenimentul e mai important pentru mine, cu atât e mai mare probabilitatea ca tenul să arate rău. Mă trezesc cu un fel de pete roșiatice care se descuamează și pe care dacă încerc să le maschez cu fond de ten arată și mai rău decât înainte. De obicei trec de la sine dar am descoperit și remediul care grăbește vindecarea, e vorba de crema pentru piele cu roșeață și scuame din gama Gerovital H3 Derma+. Este indicată în zonele bogate în sebum: în jurul nasului, sprâncenelor și pe frunte, adică exact acolo unde apar acele pete inestetice.  crema roseata

       Și am mai descoperit, tot din aceeași gamă de dermatocosmetice de la Farmec, o cremă dermoreparatoare care face minuni în cazul iritațiilor sau leziunilor superficiale. Eu o folosesc atât pe față, cât și pe zgârieturile de pe mâini, zgârieturi pe care le capăt în urma luptelor greco-romane pe care le dau în fiecare seară cu Sylvestra, pisica mea 🙂 În rest, în zilele în care nu trebuie să merg nicăieri, stau doar în casă și fac curățenie, tenul meu arată impecabil. Cu toate astea nu o să declar că nu fac nimic pentru acest lucru și că îl am așa de la mama natură. Nu, un ten frumos se menține cu multă grijă și cu produse adecvate acestuia iar rutina zilnică de întreținere trebuie respectată cu strictețe. O piele mereu curată este o piele sănătoasă așa că demachierea e sfântă și reprezintă un pas peste care nu trebuie sărit niciodată iar o cremă hidratantă nu ar trebui să lipsească din casa nimănui. Atunci când pielea e sănătoasă și frumoasă ești fericită și tu iar asta e valabil acum mai mult decât niciodată.

         În niciun caz nu vreau să vă întristez și de-aia m-am tot gândit dacă să aduc sau nu din nou în discuție tragedia petrecută în Clubul Colectiv. Nu ar fi corect față de oamenii aceia să ne băgăm capul în nisip și să ne prefacem că viața merge înainte uitând încet-încet incendiul din noaptea de groază. Sau cel puțin, nu încă. Pe mine m-a afectat îngrozitor de mult și nu pot să-mi scot din cap fețele zâmbitoare ale celor care au devenit doar un număr într-o sumbră statistică a morții. Iar ceea ce mă cutremură și mai tare e turnura vieții pe care o vor avea cei care au scăpat cu viață. Cu inima bătând, dar mutilați pe vecie. Fetele acelea tinere și frumoase, machiate, aranjate, strălucind de sănătate, numai bune de pus pe coperta unei reviste ar da acum orice să se întoarcă la viața de dinainte când nu aveau pielea arsă și sufletul scrum. Așa că, dacă tot vorbim despre piele, noi, cei care avem pielea întreagă și sănătoasă nu cred că avem dreptul să ne plângem de  micile imperfecțiuni pentru care, oricum, există leac. Să fim recunoscători și fericiți că suntem întregi.

farmec_superblog_proba

        Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015.

Share This:

3 thoughts on “O piele sănătoasă, e o piele frumoasă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *