Cum să gătești un broccoli delicios în doar 10 minute

        Cu toate că cel mai mult folosesc cuptorul cu microunde la încălzit mâncarea, uneori gătesc în el, în special vara când e foarte cald în bucătărie. În iulie, august, când canicula e în toi, n-aș aprinde focul la cuptor nici să mă plătească cineva în aur dar cum totuși nu pot să mănânc numai salate, am descoperit că și la microunde se pot face multe chestii fără să supra-încălzesc bucătăria. Una dintre ele este broccoli cu cașcaval, o rețetă foarte simplă și rapidă ca de altfel toate rețetele mele, și bineînțeles foarte gustoasă. Se poate face și cu conopidă în loc de broccoli, depinde care dintre cele două legume vă place mai mult. Ingredientele sunt cele de mai jos, ca de obicei fără cantități exacte doar cu precizarea că la un broccoli eu pun aproximativ 200 de grame de smântână și cam 100 de grame de cașcaval. Sau mai mult dacă simt nevoia de calorii suplimentare 🙂ingrediente

        Broccoli se desface în buchețele și se pune în castronul în care  va merge la microunde iar cașcavalul se dă pe răzătoarea cu găuri mari. Într-un bol separat se bate oul întreg peste care se adaugă smântâna, sarea și piperul. Mai simplu de atât nu se poate. br1        Peste broccoli se toarnă puțină apă, cam un sfert de cană ceea ce însemană 60-70 de ml ca să nu se deshidrateze și se bagă la microunde pentru câteva minute. Eu am un cuptor de 700 W  pe care l-am luat de aici și îl las 4 minute pe putere maximă pentru că broccoli nu trebuie nici să se facă fleașcă dar nici să rămână crud. Apoi se toarnă deasupra smântâna cu ou, se presară cașcavalul, se amestecă de două ori și se dă înapoi la microunde încă 5 minute. final1        Cașcavalul se topește dar în rest arată exact la fel după ce este gata și ce-mi place foarte mult este că broccoli își păstrează culoarea de verde crud care îi sporește farmecul. Este o mâncare  absolut delicioasă care ați văzut că nu vă ia mai mult de 10 minute să fie gata iar în timpul preparării  nu se murdăresc o sută de vase ca să ai ce lucra după aia.

        Aceste cuptoare cu microunde mi-au făcut viața mult mai ușoară și nu aș renunța la ele pentru nimic în lume. Știu că există numeroase controverse legate de utilizarea lor, dar cei care susțin că microundele dăunează sănătății ar trebui să renunțe și la utilizarea telefoanelor mobile.Ori pe unde umblăm suntem înconjurați de unde radio de scurtă frecvență și ne dăm cu capul de ele fără însă să le simțim 🙂 Come on, radiațiile electromagnetice au existat dintotdeauna, cu mult înainte de a fi descoperite de oameni, și nu ele sunt cele care au decimat populațiile globului…

Share This:

14 thoughts on “Cum să gătești un broccoli delicios în doar 10 minute

  1. Chiar astazi am facut si eu broccoli, dar la cuptor. L-am desfacut in buchete mici, amestecat cu sare, piper si foarte putin ulei si gata. L-am mai scos cand s-a inmuiat, dar inca era crocant. L-am servit cu somon, tot la cuptor si cu un sos de iaurt grecesc cu marar si usturoi. Absolut delicios si foarte rapid, practic am murdarit un castron si o tava. Dar si varianta ta suna delicios pentru o cina rapida in timpul saptamanii. 🙂

    1. Eu nu prea știu să gătesc pește însă somonul afumat îmi place foarte mult, nu-mi lipsește din frigider.

  2. O sa incerc sa o adaptez la cuptor, pare tare buna. Eu am zis ca mai bine sa previn, deci am renuntat la folosit cuptorul cu microunde. E drept ca nici portabilul nu-l prea folosesc…desi ar trebui poate, ca atunci cind lumea vorbeste de aplicatii pe telefon, pentru mine suna ca o alta limba.

    1. Adevărul este că ceea ce este gătit la cuptor clasic iese mult mai bine, recunosc acest lucru dar la microunde e mult mai rapid.

  3. eu nu am cuptor deloc (nici microunde, nici clasic), asa ca brocolli il fierb in apa cu sare 5 min. De pe net am invatat ca si tulpina se consuma – de fapt cotorul (cojit partea groasa). Pun in farfurie cu unt /ulei, cine vrea si piper, si se potriveste f. bine cu pestele afumat! Noi suntem mai ciudate dar il mancaram si cu maioneza (fac maioneza la blender vertical in 30secunde).
    Mie imi place si crud, il adaug in salate, dar desfacut buchetele mai mici.

    1. Nici eu nu arunc tulpinile, de fapt îmi plac chiar mai mult decât inflorescențele iar maioneza mie îmi place cu orice 🙂
      Broccoli crud n-am încercat încă dar cu prima ocazie o să mușc un pic din el.

      1. Incearca, e tare bun. De fapt multe lucruri sunt bune si crude adaugate in salate: dovleceii, ciupercile, conopida, spanacul …feniculul 🙂

        1. Mănânc spanac de-o viață și abia anul ăsta am descoperit că e bun și crud. Chiar foarte bun 🙂

        2. Broccoli crud are textura unei lopățele plina cu nisip de balastieră. E fad. Dar gătit fiert, e super. Nu trebuie decât puțin unt (topit in cuptorul cu microunde), piper si atat.
          Și, da. Tulpina aia e cea mai mișto.
          E bună si crudă si fiartă.
          Plus ca e una din puținele legume care au niște anti-nutrienți care se dezactivează doar prin fierbere.

  4. Vai, vai… Dar niciodata nu-i prea tirziu. Noi combinam in salate toate frunzele verzi pe care le gasim , iar spanacul da gust foarte bun. Mie mai mult imi place crud decit fiert. Mai pun in salate uneori si frunze de morcovi, dar au un gust special , nu toata lumea il apreciaza.

Leave a Reply to Ioana Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *