Votul inteligent. Sau nu?

     Atâtea jigniri și acuze gratuite n-am mai auzit de pe vremea FSN-ului când în vâltoarea acelor vremuri eram în stare să ne dăm în cap unii altora (și de multe ori chiar s-a ajuns la violențe fizice). Geme internetul de agresivitatea elitelor intelectuale care privesc cu superioritate și dezgust harta roșie a țării emanând judecăți de mare valoare cognitivă.

        Ce e aia să susții că bucureștenii sunt proști pentru că au votat PSD-ul sau că pensionarii n-ar trebui să aibă drept de vot??! Citez dintr-un status de pe Facebook : ”Mi-este foarte greu să cred că cineva care a învățat pe vremea lui Ceaușescu are o idee corectă despre politică pentru ca pe vremea aia nu se făcea politică și totul era secret și interzis de partidul unic”. Serios??? Aici m-am simțit,  pur și simplu,  direct atacată. Clar, eu care am învățat ”pe vremea lui Ceaușescu” nu sunt în stare să discern între bine și rău și sunt în continuare îndoctrinată de marxism leninism. Mă tem că asta se numește discriminare și aștept cu îngrijoare inițiativa legislativă prin care o să-mi fie luat dreptul de vot.

        Alții nu se leagă de criteriul vârstei ci de cel al aparteneței regionale, etalând eterna înfumurare nejustificată prin care ardelenii își asumă merite pentru simplul fapt că s-au născut într-un anumit loc. Citez din nou: ”Însă ce ştiu cu siguranță este că sunt mulți proşti în Bucureşti. Cam tot atâția câți au votat-o pe Firea. Bucureştiul e acum sinistrat. Clujul oferă azil politic de azi pentru toți cei doritori”. Waw! Da, toți ardelenii, fără excepție, bubuie de deștăptăciune și culminează cu cei aflați un pic mai la nord de Cluj, așa, cam prin Baia Mare. Da, da, ăia de l-au votat pe unul care și-a făcut campania electorală din închisoare.

        Părerea mea este că proști sunt ăia care nici acum nu înțeleg ce înseamnă democrația și puterea majorității. Este adevărat că 60 sau 70% dintre alegătorii care s-au sinchisit să se deplaseze la secțiile de votare au avut alte opțiuni politice, alte criterii, altă gândire cu care tu, marele nemulțumit nu ești de acord dar asta nu înseamnă că sunt mai proști ca tine. Deloc. Iar votul lor valorează exact cât al tău pentru că așa prevede Constituția României la articolul 16: Cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări. Și nu doar Constituția prevede asta, ci bunul simț.

        Iar dacă tu nu ești mulțumit cu rezultatele alegerilor și vrei, într-adevăr să schimbi ceva, ai toată libertatea din lume să o faci, pune mâna și apucă-te de treabă, vino cu o idee, cu un proiect, adună oameni în jurul tău și mișcați lucrurile în direcția bună pentru că doar datul din gură pe Facebook nu ajută la nimic. Și nici n-o să schimbe ceva vreodată.

       Iar ca să fie clar pentru toată lumea și să nu faceți presupuneri zadarnice, precizez că nu sunt PSD-istă așa că puteți dormi liniștiți la noapte. Dar mie, spre deosebire de mulți alții,  îmi este foarte clar ce înseamnă pluralismul politic și la fel de clar îmi este că sufrageria kitschioasă în formă de submarin a Gabrielei Firea nu are nicio legătură cu traficul sau lipsa locurilor de parcare din București. vot

 

Share This:

12 thoughts on “Votul inteligent. Sau nu?

    1. Poate că au idee dar s-au lăsat mistuiți de pasiunea pentru un anumit partid 🙂
      Știi tu cum se spune, dragostea e oarbă.

  1. Chiar îmi place! Ai câteva afirmații pertinente și, normal, altele care merită supuse discuției argumentate. M-aș lăsa, cu plăcere, antrenat în jocul de opinie.

    1. Mulțumesc. Adică… stai puțin, cum ”câteva”? Eu credeam că dețin adevărul absolut 🙂

  2. Foarte fain scris!
    Pe mine ma mira ca tot felul de ticalosi au fost votati.
    Altfel rezultatul votului e clar, nu inteleg de ce vine unul-altul sa comenteze , pentru ca asta-i Romania, astia sunt oamenii.

    1. Eu sunt de-a dreptul șocată 🙁 Dar probabil că un mic găinar are respect și admirație pentru un hoț mare așa că nu-l deranjează potlogăriile…

  3. D-na Ioana adevarat spuneti. Cel putin de data aceasta nu se mai pot face afirmatii de genul ” s-au furat voturi”. Aceasta a fost dorinta celor care s-au prezentat la vot. Fiecare stie ce motiv a avut si pe ce criterii a ales.

  4. bun, si ce ramane acum de facut?
    TOTI astia vaicaretii si nemultumitii cu cine a iesit sa fie vigilenti zi de zi (nu doar in ziua de alegeri, sau la tv la discutii politice) si sa :
    -faca reclamatii
    -faca sesizari
    -sa traga de maneca pe toti cei angajati ce nu isi fac treaba
    etc

    1. O, da, dacă am fi cu toții vigilenți zi de zi nu doar în campaniile electorale, multe s-ar schimba!

      1. Eu cred ca ajunge si 10% dintre noi sa fim vigilenti si lucrurile sa mearga mai bine. Dar e nevoie de actiune, nu de lamentari si scuze sau acuze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *