Ce poți face cu 9 lei

 • Poți cumpăra un balsam de buze de la Nivea. Cel clasic, albastru, fără aromă de căpșuni, cireșe sau vanilie și fără culoare e preferatul meu și cred că nu-mi lipsește din portfard de vreo 10 ani sau de când a apărut în România. IMG_20171110_220956_resized_20171110_105810301
 • Sau ai putea să iei un deodorant Rexona. Bun, eficient și fără să lase urme albe pe haine. La Lidl e cea mai bună ofertă.
 • Ai putea lăsa 9 lei în cutia milei de la biserică așa cum sunt unii care o fac duminică de duminică. Pentru niște sfeșnice aurite sau pentru un alt rând de odăjdii preoțești.
 • Tot 9 lei costă și două drumuri dus-întors cu autobuzul până în centru. Știu, e mai scump decât în București dar transportul nu e subvenționat în toate orașele.
 • Cu 9 lei ai putea să-ți iei 11 țigări dar ar fi păcat. Nu mai bine dai banii ăia pe o cutie de ciocolățele cu mentă? Nu scrie pe ele After Eight dar sunt la fel de bune.IMG_20171110_220730_resized_20171110_105725376
 • Tot 9 lei e un kilogram  de ardei că, de, a venit iarna și s-au scumpit din nou. Iar vinetele tot pe acolo sunt, la fel și roșiile cherry.
 • Ai putea să bei o bere în oraș cu 9 lei dar  nu chiar în orice oraș ci în unul mai mic, așa ca Turda de exemplu. Cu cât e  mai mare orașul, cu atât berea e mai scumpă. Sau ai putea să bei o cafea dar în niciun caz la Starbucks pentru că acolo nu găsești sub 15 lei.
 • Sau, pur și simplu, ai putea uita că ai 9 lei și să-i găsești după un timp în buzunarul de la blugi sau într-o poșetă pe care n-ai mai purtat-o de mult.
 • Cu 9 lei ai putea să… Dar o să vă spun după ce veți citi povestea de aici. E o poveste care se termină cu bine dar este foarte tristă, ca orice poveste în care un copil se îmbolnăvește de cancer. Și pentru copii la fel de grea ca și boala însăși, sau poate chiar mai mult, e frica de singurătate și disperarea că vor rămâne singuri pe un pat de spital fără mama care să-i țină de mână. Cu 9 lei ai putea să ajuți un părinte care stă zi și noapte pe un scaun lângă patul copilului bolnav. Scopul acţiunii, care se numește MagicHome, este de a strânge fonduri pentru a investi într-un centru pentru părinţii care au copii bolnavi de cancer. Un centru aflat lângă spital unde oamenii să se odihnească măcar un pic, să se spele și să-și gătească ceva pentru a putea înfrunta o nouă zi. În MagicHome-ul viitor, cel pentru care se strâng acum bani, vor putea fi găzduiţi mulţi astfel de părinţi. 30 de persoane vor putea fi găzduite 360 de zile pe an. Vor fi voluntari, vor fi terapeuţi care să vorbească cu părinţii. Este vorba de o casă situată lângă Fundeni, care are trei etaje şi pe fiecare nivel va fi câte un apartament cu patru camere. Este suficient să trimiteţi un sms la numărul 8844 cu cuvântul MAGIC pentru a face acest refugiu, care nu va fi exclusiv pentru părinţi, ci şi pentru copii. De foarte multe ori sunt copii care vin la tratament şi care, de exemplu, astăzi au de făcut trei analize, iar peste trei zile au de făcut alte analize. Unde să se ducă în tot acest timp?

        Eu am trimis acest sms de cum am aflat de proiect (vedeți print screenul de mai jos) și mă bucur că există oameni care își consumă energia în astfel de campanii. Donația este lunară și o puteți opri oricând cu un alt sms fără costuri suplimentare. Vă doresc tuturor să nu cunoașteți boala și să aveți gândul împăcat pentru că ați avut o clipă de generozitate.
Screenshot_20171108-133249

 

Share This:

4 thoughts on “Ce poți face cu 9 lei

 1. Buna Ioana,
  Desi te citesc demult timp nu am lasat comentariu, astazi am dat si eu un mesaj la 8844, inteleg perfect drama acestor parinti si mi se pare o idee geniala.
  Esti un om minunat, te citesc cu mare placere, esti pe sufletul meu cu multe postari si comunitatea creata aici in jurul tau este extraordinara!
  O zi frumoasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *