Machiaj de Halloween

        Se apropie Halloweenul și, ca în fiecare an, comentatorii de meserie, românii verzi, urmași ai dacilor liberi vor începe cât de curând să comenteze revoltați că este o sărbătoare care nu trebuie celebrată pe principiul că tot ce nu este românesc, este greșit și neadecvat. Și așa cum în loc de Valentine’s Day avem Dragobetele, tot așa în loc de Halloween avem și noi în ajunul Sfântului Andrei o mulțime de superstiții cu ritualuri menite a alunga răul: ușile și ferestrele se ung cu usturoi contra strigoilor, se fac vrăji de aflarea ursitei, nu se piaptănă, nu se pronunța numele lupului, nu se împrumută din casă și alte îmbrobodeli de acest gen care, desigur, sunt doar pentru distracție pentru că nu pot să-mi imaginez că în secolul XXI mai există cineva care ar putea să creadă așa ceva.

        Iar dacă este vorba doar de having fun, de ce nu am celebra și Halloweenul? O ocazie în plus să ne distrăm cu bomboane, costume și măști la petreceri mai mici sau mai mari, în cluburi și mall-uri sau chiar la cineva acasă. Am fost înnebunită după costumații de când mă știu iar pregătirile pentru carnavalul care se organiza la școală în fiecare vacanță de iarnă mă încântau și îmi dădeau aripi transformându-mi ideile de o creativitate debordantă în ținute care mă aduceau mereu pe podium. Cred că o singură dată am ieșit pe locul doi atunci când una din prietenele mele a rupt gura târgului purtând o perucă blondă cu cozi lungi și împletite împrumutată de la teatru, de fapt tot costumul ei de țărăncuță olandeză fiind procurat din aceeași sursă.

        Atunci eu am fost costumată în indiancă, de fapt o amerindiancă și, în afară de penele purtate pe cap am avut un machiaj de mare impact executat cu ce aveam la îndemână la vremea și vârsta respectivă, adică acuarele 🙂 Cănd mă uit acum pe Notino parcă nu-mi vine să-mi cred ochilor ce machiaj de Halloween aș putea face cu produsele care se găsesc pe site și în special brandul NYX mi se pare că se pretează cel mai bine la creații artistice. Poate (de fapt cu siguranță) am fost influențată și de ioana114, o fată frumoasă și super talentată care locuiește în Statele Unite, are un canal de YouTube și care a câștigat The NYX Face Awards 2019 USA, o competiție destinată makeup artiștilor (profesioniști sau nu). Fata asta a creat niște look-uri fantastice, desigur nu pentru viața de zi cu zi ci pentru artă, folosind, evident, doar produse Nyx Professional Makeup accesibile oricui. Dar cu siguranță paletele de farduri NYX nu sunt destinate doar artiștilor ci pot intra cu ușurință în rutina zilnică a oricărei femei care iubește machiajul, de fapt asta e și ideea că aceste produse au multiple valențe și, puse în mâini experimentate, pot crea adevărate minuni.

        Din păcate, legat de petreceri, ieșiri în oraș, distracții sau alte nebunii anul acesta nu mi se arată nimic la orizont și probabil voi sta singură acasă dar dacă cineva se oferă să mă machieze, nu o să refuz și o să-mi scot cagula de pe față 🙂  Produsele  de  makeup  le  pun  eu  la  dispoziție.

Share This:

3 thoughts on “Machiaj de Halloween

  1. Fiecare sărbătorește ce are chef. Dar pe mine ma enervează ca la noi e un fel de cerseala de dulciuri. Vezi prin oras câte o mamă cu cei 2-3 copii, intrând pe la toate magazinele ca sa ceara bomboane. Eventual sunt însoțiți si de bunica. Nu stiu de ce doar persoanele de sex feminin, niciodata nu e tata sau bunicul. Eu am avut parte de o singură vizita asta seara: mama cu 3 copii. Si bineinteles ca am uitat iar sa cumpăr bomboane, asa ca am cautat ce am avut prin casă si m-am despartit cu regret de 3 bucati de turta dulce bio adusă din excursia noastra din Germania 🙁 Sper ca nu mai vin si altii, ca sa raman si eu cu niste turta dulce. Deci Nu, nu-mi place cerseala asta. In alte tari unde e tradiție, banui ca e altceva, aici e asa.

  2. Halloween-ul si sarbatorile vestice au ceva ce ale noastre nu au: veselie, obiceiuri relaxante…
    La noi si colindele par o eterna plangere. Sigur ca Halloween-ul/Samhain-ul nu are cine stie ce impact in spatiul balcanic, dar pentru un copil ce ar fi mai convenabil: sa ceara bomboane si sa sculpteze dovleci, sau sa curate si puna usturoi la geam?

    1. Ai perfecta dreptate, desi ne place sa spunem despre noi ca suntem un popor care se stie distra, de multe ori ne place sa scoatem in prim plan latura tragica a vietii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *