Hainele sunt ca gazul. Ocupă tot locul pe care îl au la dispoziție

        Dacă ai cinci dulapuri, cinci dulapuri o să umple. Afirmația îi aparține fiică-mii dar mi s-a părut că sintetizează așa de bine realitatea zilelor noastre încât am preluat-o și de câte ori fac curățenie îmi revine în minte ca un laitmotiv de care nu mai pot scăpa. Trebuie totuși să recunosc că, față de acum 7-8 ani când am ajuns la această concluzie, lucrurile stau mult mai bine acum. Adică dulapurile mele nu mai sunt la fel de burdușite chiar dacă nu am trecut la un stil de viață minimalist iar hainele îmi plac în continuare la fel de mult. Dar nu mai cumpăr doar ca să mă aflu în treabă. Și nu mai colind magazinele doar ca să văd ce mai găsesc la reduceri. Și de fiecare dată când cumpăr un lucru nou, un altul vechi trebuie să plece. Donez, arunc sau reciclez. Am ajuns să fac smart shopping și spun asta fără falsă modestie. Cumpăr doar lucruri de calitate, haine de care am cu adevărat nevoie și pe care le pot integra ușor cu ceea ce mai am în garderobă. Deci, din punct de vedere al hainelor, pot să spun cu mâna pe inimă că nu mai am nicio problemă deși, din celălalt punct de vedere, adică cel al spațiului din dulapuri, ocupă același volum, pentru că, nu-i așa, hainele sunt ca gazul 🙂 Dar cel puțin nu le mai scot șifonate pentru că au stat prea înghesuite.

        Însă marele meu semn de întrebare a apărut după ce am comandat de la Ikea niște rafturi modulare pe care să le pun în baie. Ideea era să-mi organizez mai bine obiectele și cosmeticele pe care le țineam aici însă după ce am montat rafturile, mi-am dat seama că poate era de fapt mai bine să renunț la cea mai mare parte dintre obiecte în loc să amenajez noi spații de depozitare. Nu pot să spun că nu îmi place cum arată și că nu este util și foarte la îndemână să ai toate chestiile de coafat părul la vedere, dar tare mi-e teamă că în câteva luni coșurile vor fi pline cu o grămadă de mărunțișuri pe care o să le mut periodic dintr-o parte în alta fiindcă nu o să mă îndur să le arunc. Un uscator de par, o placă de întins părul și o perie rotativă stau bine-merci în coșurile glisante și îmi place cum arată pentru că ăstora niciodată nu știi cum să le găsești locul potrivit fără să se încurce cablurile între ele. Plus aparatul de tuns Philips multigroom care îi aparține lui Vlad și cu care am încercat să tund pisica, lucru pe care nu vi-l recomand pentru că mâța e mult prea păroasă și era să-l stric. Noroc că m-am oprit la timp 🙂 Pentru tunsul animalelor e nevoie de o mașină specială.

       În rest, raftul de sus o să îl umplu cu hârtie igienică, într-un alt coș o să pun prosoape împăturate frumos sub formă de rulou după o metodă găsită pe YouTube iar în cutiile albe de plastic o să țin doar cosmetice care nu sunt expirate. Probabil o să mai pun și ceva produse de curățat baia, niște lavete, câteva perii și niște bureți și cât de curând nu o să mai ai loc să arunci un ac. Dar până una-alta, cât încă e nouă, cum vi se pare noua mea etajeră?

Share This:

4 thoughts on “Hainele sunt ca gazul. Ocupă tot locul pe care îl au la dispoziție

  1. Eu m-am mutat la casa noua de un an si ceva si tot asa am patit, incet incet am umplut dressing-ul de haine. Am zis: daca m-as marita, unde ar mai incapea si hainele altcuiva? :)) Dar aceeasi idee o am si eu, trebuie sa-mi fac curat intre haine si sa dau ce nu port foarte frecvent, chiar nu are rost sa am dressing-ul burdusit degeaba.
    Si inca mai caut idei cum sa imi organizez lucrurile in dulapuri si comode, sa aiba fiecare locul lui, ca inca umblu ca ”o curca beata”, cum e vorba aia, dupa anumite lucruri care inca nu si-au gasit locul si ajung te miri pe unde.

  2. Faina etajera.Vreau si ei una .E mai utila in loc de un dulapior pe care as vrea sa-l pun deasupra rezervorului de la vasul WC-ului.Nu am gasit la ce dimensiuni vreau asa ca o sa te intreb cand ne intalnim.Povestea dulapurilor ticsite o stiu si eu cu toate ca periodic fac razie si ma descotorosesc de multe lucruri pe care nu numai ca nu le mai port din diferite motive ,dar nici nu mai am cui sa le dau.Trec de multe ori pe langa containerele de gunoi si vad zburatacite haine pe care cineva cu bune intentii le-a pus pt sarmanii care scotocesc acolo si nu vreau sa aiba si lucrurile mele aceeasi soarta.Stiu ca sunt alea speciale pt asa ceva, dar si acolo au gasit solutii si le golesc ,triaza ce le convine iar restul lasa pe unde apuca .

  3. Este foarte frumoasă etajera. Și cred că și foarte utilă.
    Toate obiectele pentru organizarea spațiului de depozitare sunt extraordinare. Admir specialiștii din acest domeniu!
    Deși nu mă atașez de obiecte și pot renunța ușor la ele, în timp, se adună o grămadă de “nimicuri” pe care provizoriu și doar provizoriu le pun cam pe unde se nimerește! Rezultă un talmeș-balmeș de nedescris.
    Cred că într-adevăr lucrurile tind să ne cotropescă tot spațiul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *