Sel de mer e sare de mare dar bineînțeles că e bună și sarea obisnuita. Eu doar pe asta o aveam în bucătărie. Herbes de Provence e un amestec de condimente (rozmarin, busuioc, cimbru si măghiran) pe care nu intotdeaunaîl găsesc la supermarket. Când nu am, pun doar cimbru (neapărat) si oregano. Am uitat că trebuie si un pic de ulei de măsline dar nu am mai putut reface poza pentru ca deja tăiasem vânăta :). E bun si uleiul de floarea soarelui. (Îmi plac rețetele astea în care poti înlocui aproape orice ingredient). Deci: mai aveti nevoie de un pic de ulei, un vas, un cutit si un tocator/ dog/ fund sau cum vreti sa îi spuneti.
Acum incepe rețeta : se taie toate legumele, se presară cu sare, piper si ierburile de care v-am spus si deasupra se stropesc cu puțin ulei. Se stropesc, nu se îneacă în ulei, da ? Si ar trebui sa arate cam asa :
Apoi se pun în cuptorul cu microunde timp de 15 minute. Se pot coace si în cuptorul clasic dar durează mai mult și se face o căldură în bucătărie de îți piere tot cheful de viață. Asta e toată rețeta. Simplu ca bună ziua.
Știu. Și eu sunt un pic dezamăgită când văd ce mici se fac vinetele după ce se coc dar, na, acuma ce vreți, să mâncam o săptămână dintr-o vânătă ? 🙂 Se pot mânca imediat, calde, dar eu le prefer reci cu un pic de pâine prăjită. Si bineinteles pot acompania foarte bine o bucată de friptură. Daca va pregatiti sa participati la Master Chef puteti sa taiati si sa aranjati legumele intr-un mod artistic, ceva de genul evantai, si sigur veti avea succes.
Si mie imi plac la nebunie mâncarurile astea si o sa fac chiar mâine reteta ta!
Reteta e dintr-o revista frantuzeasca, deci de pe la tine 🙂
Sa stii ca aceasta varianta de legume noi o mâncam si cu spâgheti si este delicios. Apreciez mult retetele simple,Consider ca mâncarurile sunt cu atât mai bune cu cât sunt mai simple, fara prea multe amestecuri.Acuma trebuie sa recunosc ca nici eu nu fac multi purici pe la bucatarie :))
Cu spaghetti ? Buna idee.
si eu o sa o incerc! imi place cum suna!
unde gasesc ierburi de Provence?
Intr-o vreme erau la Kaufland, acum nu am mai vazut. Eu am luat de la Auchan.
Desi nu e vara, am luat vinete special sa fac aceasta reteta deoarece mi sa parut foarte interesanta si mi-a facut pofta….am fost un pic si sceptica, insa am mers pe mana dvs si a iesit o minune de mancare!! Atat de buna a fost incat nu mi-a venit sa cred ca din cateva ingrediente(am folosit suc de rosii in loc de rosii, cred ca acestea sunt bune de folosit doar vara) si in timp atat de scurt, a putut iesi asa ceva! Ramane pe lista de mancaruri preferate! Multumesc, nota 10!
Mă bucur că ți-a plăcut. Și eu fac des mâncarea asta.