5 motive pentru care merită să-ți iei un mop cu aburi

      Există obiceiul curățeniei de toamnă? că așa am auzit pe la serviciu, vorbeau colegele între ele și care mai de care se lăuda cu șmotrul făcut acasă. Aveau un entuziasm, o însuflețire și o tragere de inimă de parcă se pregăteau de o plecare în vacanță, nu de spălat geamuri și tras canapele îm mijlocul casei. Off, de ce nu m-am născut și eu cu mai cu avânt spre astfel de treburi gospodărești? În fiecare weekend îmi propun o astfel de acțiune dar parcă niciodată n-am destul elan și amân acest maraton de sezon de la o săptămână la alta, da’ de, da’ de mi-o veni cheful. Dar slabe șanse… 🙂

        În discuții m-am băgat și eu dar așa mai de pe margine și nu mi-a părut rău pentru că am aflat lucruri interesante legate de un astfel de mop cu aburi despre care, până acum, habar n-aveam că există. Văzusem la teleshopping (cu ceva ani în urmă) un aparat micuț, ca un fel de pistol care făcea un abur fiebinte și cu care puteai curăța foarte fain rosturile dintre plăcile de faianță sau aragazul sau alte locuri înguste și greu accesibile. Am vrut atunci să-mi comand unul dar n-am fost sigură că merită așa că am renunțat.

        Acum însă fetele astea erau atât de încântate de puterea de curățare a mopului cu abur încât m-au convins și pe mine că mica investiție merită fiecare bănuț. Până termină ele de făcut curățenia de toamnă, m-am gândit să centralizez motivele pentru care merită să folosești un mop cu aburi (dar asta așa, din auzite). Se pare că îmi place mai mult să mă ocup de scris decât de dat cu mopul 🙂

  1. Curățatul cu aburi este economic. Clar, nu mai trebuie dați bani pe detergenți și dezinfectanți. Funcționează doar cu apă de la robinet și fără niciun fel de chimicale murdăria, praful și petele de orice fel  dispar instant de pe podele sau gresie.
  2. Îi ajută pe cei care suferă de alergii și astm (și din păcate aceștia sunt tot mai numeroși). De fapt nu știu dacă îi chiar ”ajută” dar cel puțin nu le creează neplăceri. Datorită temperaturii sale ridicate, aburul este suficient pentru a distruge bacteriile fără substanțe chimice dăunătoare. Toată murdăria se oprește în bureții de microfibră ceea ce însemnă că nu doar mutăm praful dintr-un loc în altul.
  3. Timpul de uscare este foarte scurt (aburul se evaporă foarte repede). Cred că tuturor ni s-a întâmplat ca după ce am spălat pe jos în bucătărie, înainte să se usuce, cineva din casă să vrea exact atunci să intre să caute ceva în frigider. Cel puțin la mine regula aceasta e sfântă, de pisică nici nu mai spun că și asta vrea la bolul cu mâncare tot atunci,  parcă intenționat să-și lase urmele de lăbuțe pe gresie 🙂
  4. Este ecologic. Niciun reziduu toxic nu este eliberat în mediul înconjurător și nici nu  rămân ambalaje goale care să crească munții de gunoi menajer.
  5. Este simplu de utilizat. Pur și simplu te plimbi cu el prin casă și fără niciun efort pe unde treci rămâne curat. Ba chiar în timpul ăsta mai poți trage cu ochiul la televizor 🙂

        După ce am auzit toate astea, intenționez să-mi iau un mop cu aburi și, dacă ar fi numai după mine, aș desființa toate covoarele pe care le consider o sursă inepuizabilă de praf. Încă nu știu exact ce o să aleg dar cu siguranță unul din aparatele pe care le-am văzut aici. N-am avut și n-am folosit încă așa ceva iar dacă aveți vreun sfat pentru mine, simțiți-vă liberi să împărtășiți din experineța voastră. Mulțumesc!

curat
foto xcite.com

Share This:

17 thoughts on “5 motive pentru care merită să-ți iei un mop cu aburi

  1. Cum, mai, sa ai avant si chef de curatenie?? Nu e normal 😀 – noi suntem alea normale 🙂
    Si eu ma uit de ani de zile dupa un mop cu aburi. Nu folosesc decat apa pentru curatenia pe jos (nu am dezinfectat de peste 10 ani, si atunci ca am stat cu chirie prin niste locuri din bucuresti…ce aveau nevoie 😀 ) dar un mop m-as scapa de aplecat si mers in 4 labe 😀 .
    Singurul neajuns este ca face aburi si umezeala in casa, si creste riscul de igrasie. Vara nu e o problema dar iarna e musai de aerisit puternic.

    Eu in casa mai am un singur covor. Am vrut sa il desfiintez, dar e locul de joaca sau mai fac eu gimnastica (prea rar). In rest am parchet si matur si sterg cu mopul sau carpe ce le arunc(adica nici macar nu o spal 😀 )

    1. Nu m-am gândit la faza cu umezeala, o să deschid geamurile, ce să fac. În orice caz la teleshopping aparatul ăla micuț părea o comoară la casa omului 🙂 După cum am auzit păreri, se pare că e foarte eficient un astfel de aparat.

  2. Eu am avut si eram dependenta de el, il foloseam aproape zilnic. Nu face igrasie cred, pentru ca se usca aproape instantaneu. Rosturi nu prea spala, il mai foloseam la suprafete murdare de grasime(gen hota), dar soda de rufe degreseaza la fel de bine.
    Am avut unul de la Lidl, eram tare multumita, cind s-a stricat l-am inlocuit in aceasi zi(ca eram dependenta, v-am zis) cu un Karcher, de care nu am mai fost asa multumita. Il foloseam cu cirpe de microfibra. L-am folosit din ce in ce mai rar, la sfirsit era doar support pentru cirpa, ca sa nu ma mai aplec cind spal. De vreo 3-4 ani am renuntat complet la el, mi-am schimbat parerile si despre dezinfectare, adica bacteriile de pe jos fac parte din ecosistemul nostru, n-are rost sa le distrug… Spal doar cu cirpa de microfibra, fara alte substante, dar e drept ca m-am saturat sa ma aplec, ar trebui sa-mi iau un support in care sa pun cirpa. Cu mopul cu franjuri nu-mi place cum se spala.
    Eu n-am nici un covor in casa 🙂
    Daca iti iei studiaza bine, ca sub o anumita presiune se pare ca nu-s bune de nimic.

  3. M-am uitat putin: presiunea trebuie sa fie de 4 bari . Si debitul de vapori trebuie sa fie mare, cu cit mai mare, cu atit spala mai bine. Iar cuva ar trebui sa fie de inox, cu capacitate nu prea mica , ca sa ai autonomie mare.
    Pe mine m-a mirat cu Karcher, care e o firma mai buna au aparat de aburi mai prost decit Lidl.
    M-am uitat la Philips si nu e mentionata presiunea, poate trebuie cautat si altundeva, mergi pe amazon poate e indicat acolo, mai ales vezi ce spun cumparatorii de ele, eu asa fac atunci cind vreau sa cumpar ceva

  4. Foarte bune sunt cele de la VAX. Sunt cateva variante care au si recipient pentru detergent, daca vreti sa curatati cu detergenti. Daca nu sunt lasate sa ajunga la 100 grade Celsius, apa nu are cum sa se transforme in abur si ramane tot apa, care se duce pe podea, logic. Dar cel pe care il am eu ajunge la 100 grade in cateva secunde si ramane la 100 grade pe toata perioada de folosire. iar presiunea aburului este destul de mare. Mie imi place foarte mult. daca mai ajunge totusi apa pe gresie, dau drumul la geamuri in in 5 minute s-a uscat totul!!! Cel mai bine se vede pe covoare, pe care le curata de mizeria de suprafata. Excelent pentru mine!!

  5. Eu tocmai mi-am luat mopul acesta cu aburi si sunt foarte multumita de el: https://www.lidl.ro/ro/saptamana-actuala.htm?articleId=1222 Curata bine, lasa mai putina apa decat un mop obisnuit, si nici nu face prea multi aburi – o cantitate de 500 ml de apa mi-a ajuns pentru bucatarie, hol si sufragerie – nu am covoare pe jos (si am camerele destul de mari, ca stau la casa). Tinand cont ca sunt alergica la parfumuri, nu folosesc antibacteriene pentru curatenie, ci doar o solutie pentru spalat pardosele, asa ca mopul acesta e perfect pentru mine. Rezervele au un pret decent – se gasesc pe site-ul service-ului – 5 euro/2 rezerve si 5 euro transportul.

  6. Eu am unul Philips care aspira, spala si usuca in one go. Nu face aburi, e f OK, scuteste timp ca nu mai aspiri plus speli plus astepti sa se usuce. Inconvenient ul e ca tb sa schimbi des apa

  7. Eu am luat unul,dar după trei folosiri,nu mai face aburi.
    Pot sa îl aburesc eu,sau îl arunc?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *