Sunt dependentă

        Nici nu știu cum să încep dar cred că primul pas ar fi să recunosc că am un viciu, exact așa cum se întâmplă la întrunirile alcoolicilor anonimi. Bine, nu e chiar atât de grav, dar totuși… Deci: Bună, numele meu este Ioana și sunt dependentă de lumanari parfumateCând o să intru la dezintoxicare? Never! Pentru că îmi plac prea mult, pentru că mă binedispun, pentru că îmi creează o atmosferă plăcută în casă și pentru că fac parte din temelia conceptului hygge, concept care înseamnă arta fericirii în versiunea daneză.

        Nu îmi mai aduc aminte când am cumpărat prima lumânare parfumată, în orice caz era înainte de a apărea Notino pe piața din România însă de cum au apărut lumânările Yankee Candle pe acest site, am fost clienta lor constantă. În fiecare toamnă îmi reînnoiesc stocul și întotdeauna aleg varianta mare pentru că e cea mai rentabilă. Știu că nu sunt chiar ieftine, dar dacă socotești că o astfel de lumânare are un timp de ardere de 150 de ore, la două ore pe zi, asta înseamnă 75 de zile adică două luni și jumătate. Și au un miros care nu numai că îți umple toată casa dar persistă chiar și după ce ai stins flacăra. Acum am patru lumânări începute pe care le alternez în funcție de starea de spirit: Cinnamon Stick este scorțișoară în stare pură, All is Bright are un miros citric și este preferata mea din toate timpurile (e a treia sau a patra oară când o cumpăr), Balsam & Cedar miroase a pădure de brad și o aprind în toate serile lunii decembrie când este împodobit bradul iar Fresh Cut Roses te amețește cu mirosul de trandafiri și mi se pare că se potrivește de la Valentine’s Day încolo.

        Din când în când mai întind mâna și către alte branduri dar mereu revin la Yankee Candle poate și datorită ambalajului. Recipientele au o formă atât de drăguță și arată atât de bine pe blatul din bucătărie încât am făcut o adevărată pasiune pentru ele și numărul lor a crescut de la an la an.

        Dar înainte de a ajunge la reutilizarea borcanului, vreau să vă spun că nu arunc absolut nimic, iar atunci când fitilul a ars complet și a ajuns la capăt, dar totuși se vede că mai există un centimetru de ceară plăcut mirositoare care ar fi păcat să fie aruncată la gunoi, o rup în bucăți și o folosesc la lampa de aromaterapie. Îmi ajunge pentru trei lumânări pastilă, asta însemnând practic încă 12 ore de miros. Gen nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă. Și funcționează perfect.

        Voi cum stați cu viciile? Aveți unele la vedere, care se zice că nu sunt periculoase, sau ascundeți secrete adânci și tenebroase?

Share This:

5 thoughts on “Sunt dependentă

  1. Buna! Si mie imi plac mult aceste lumanari. Sunt singurele pe care le folosesc. Si borcanasul mereu isi gaseste o intrebuintare. Imi plac si celecare imita pocnetul lemnelor care ard.

    1. Despre cele cu fitil de lemn, zici, nu? Mie mi se par ca alea fac atat de mult fum! (desi e placut sunetul pe care il fac)

  2. Eu nu le-am văzut până acu. Nuștiu pe unde mă uit , de nu mi-au sărit în ochi.
    Mie imi plac mult lumânările de diferite forme. Adun tot felul de forme, care e care mai ciudate si apoi, evident, nu măîndur să le ard că sunt prea drăguțe.

    1. O, da, stiu cum e cu lumanarile turnate in diferite forme. Am si eu o oiță (un miel, de fapt) primit la o sărbătoare de Paști acum vreo 10 ani și nu m-am îndurat să o aprind niciodată :)))))

  3. Am aflat de lumanarile parfumate Yankee acum cativa ani de la dumneavostra si de atunci nu imi lipsesc indiferent de anotimp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *