Măsline aperitiv

         Cei care mă cunoașteți știți că îmi place să gătesc la fel de mult cam cât le place pisicilor să facă baie. Adică deloc. Totuși sunt câteva lucruri care îmi ies foarte bine în bucătărie și cu care am avut succes de fiecare dată când am avut oaspeți. Măslinele de care vă spun astăzi nu înseamnă gătit propriu zis dar au un gust foarte, foarte bun, țin de foame, sunt aspectuoase și reprezintă sănătate curată. Prepararea lor durează doar câteva minute iar singurul minus e faptul că trebuie lăsate la marinat de azi pe mâine. Avem nevoie doar de ce se vede în poză, adică măsline, pătrunjel, usturoi și lămâie.
         Eu am cumpărat 400 de grame de măsline din soiul Kalamata. Acestea provin din regiunea cu același nume din Grecia și au culoarea maronie sau mov închis. Obișnuiam să cumpăr măsline negre dar de când am auzit că unii producători folosesc coloranți ca să le înnegrească mai repede (în loc să aștepte coacerea completă urmată de un proces de oxidare naturală) nu mai vreau să risc. Măslinele  Kalamata nu sunt foarte mari dar au un gust mai pregnant și sâmburele foarte mic.
         Tot ce trebuie să faceți este să tocați mărunt pătrunjelul și să presați doi-trei căței de usturoi.
         Apoi amestecați măslinele, pătrunjelul, usturoiul și câțiva stropi de lămâie și lăsați totul la marinat, în frigider, de pe o zi pe alta. Bineînțeles le puneți într-o cutie cu capac sau  trageți folie alimentară deasupra pentru că altfel tot frigiderul va mirosi a usturoi.
         A doua, a treia zi măslinele sunt delicioase și pot fi servite ca aperitiv . Usturoiul își pierde total asprimea inițială și se întrepătrunde foarte bine cu verdeața și gustul sărat al măslinelor. Merg excelent cu bere dar și băutorii de apă plată le apreciază la fel de mult . Pentru ca masa să fie mai colorată puteți pregăti și niște ardei fripți în stil italian care se fac la fel de ușor deși aceștia necesită foc 🙂 . Câteva felii de pâine cu semințe și aveți un meniu de Master Chef. Este un meniu vegetarian dar credeți-mă că nici cei mai mari carnivori nu vor avea obiecții.
          Cu acest articol m-am alaturat campaniei Fii Activ cu Doppelherz® aktiv Pentru Vegetarieni.

Share This:

3 thoughts on “Măsline aperitiv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *