Azi am avut o zi proastă. Refuz să fac legătura cu faptul că e vineri, 13, deși toate amenzile pe care le-am plătit în viața mea (3 la număr) au picat într-o zi de 13. M-am trezit deprimată după un vis urât, simt că mă paște o gripă, cei de la Filarmonica din Viena m-au anunțat că nu am câștigat la tragerea la sorți pentru biletele la Concertul de Anul Nou, la concursul cu mașina de cusut am dat-o în bară și, pe deasupra la toate astea, părul îmi stă ca naiba și nu mai știu ce să-i fac. Uffff…
Toată ziua am stat cu telefonul în mână încercând să ies din starea de apatie și să mă binedispun. Sunt mereu singură și nu prea am cu cine vorbi așa că de multe ori simt că telefonul mi-e cel mai bun prieten. Pierd vremea pe YouTube, pe Facebook și casc ochii la ofertele magazinelor din Anglia. Toate magazinele ca lumea sunt acolo, toate au aplicații pentru mobil iar eu ador shoppingul. Cam scump hobby-ul ăsta al meu dar am un principiu după care mă ghidez și pe care îl respect cu sfințenie. Ar trebui să calculez cât am economisit (respectând principiul) și nu cât am cheltuit 🙂
Tehnic vorbind, nu știu exact cum fac aplicațiile astea când îmi scot în față doar lucrurile care îmi plac și pe care le-aș cumpăra. Sigur că se bazează pe istoricul căutărilor mele dar, în afară de asta, cred că iau în calcul și diverse statistici care, de exemplu, spun că dacă unui client îi plac bluzele în dungi este foarte probabil să fie interesat și de eșarfele cu picățele sau ceva de acest gen. În orice caz la mine aceste presupuneri se adeveresc în majoritatea cazurilor.
La fel e și pe YouTube. În afară de canalele la care sunt abonată primesc notificări care întotdeauna au legătură cu punctele mele de interes: vloguri turistice, balet, beauty, documentare istorice de pe BBC și evident animăluțe simpatice. Nu primesc niciodată propuneri pentru clipuri muzicale pentru că nu ascult muzică pe YouTube deși habar nu am de ce.
Dacă aș avea știința și priceperea necesare aș face o aplicație pe telefon care să se cheme My Best Friend și care să mă cunoască exact cum ar face-o cel mai bun prieten al meu. Adică să știe totul despre mine și să-mi facă zilele mai frumoase. Iar când deja sunt frumoase, să se bucure alături de mine.
Ce ar trebui să facă aplicația? De exemplu astăzi ar fi trebuit să-mi caute variante alternative pentru un concert spectaculos la Viena sau ceva similar într-un alt oraș. Poate Praga? sau poate un turneu la București al unei mari orchestre? Apoi să-mi dea niște sugestii referitoare la părul meu: idei de aranjare, o nouă tunsoare sau poate un șampon uscat care să îi dea volum pentru câteva ore. După aia să-mi arunce în față câteva îndemnuri motivaționale care să îmi inspire încredere în mine și să nu mai văd partea neagră a vieții. Eventual niște linkuri spre povești de succes? poate că da, spre ce mai spune Darren Rowse ca să încapă și succesul, și bloggingul și dezamăgirea cu concursul în aceeași oală.
Fiind cel mai bun prieten al meu, aplicația ar trebui să mă tragă de mânecă atunci când ajung, să zicem, într-o zonă în care există KFC. Pentru că cel mai bun prieten al meu știe că nu mă pot abține de la aripioarele picante și în același timp știe că mi-am propus să slăbesc 3 kilograme. Ar fi bine să primesc un mesaj cu intrarea oprită sau o poză dizgrațioasă cu niște colăcei pe sub un tricou mulat. În ziua de gătit (sau mai bine cu o zi înainte) n-ar strica să primesc sugestii de rețete simple și sănătoase ca să renunț la eterna friptură și ciorbă de văcuță.
Cam așa îmi imaginez eu aplicația, când am o clipă liberă, intru și văd ce mai zice, din toate domeniile, exact ca și cum aș vorbi cu un prieten în cunoștință de cauză. Să nu pățesc ca pe booking.com unde am intrat odată să văd cum arată un hotel din Cluj și de atunci tot primesc oferte despre cazare în orașul în care locuiesc și în care, evident, nu o să mă duc niciodată să dorm la hotel. Mi-ar place să primesc recenzii de cărți și de filme, dar nu la modul pisălogeală și nu cu grămada, deci nu ca pe email unde, dacă nu intru două zile, zici că s-a răsturnat sacul lui Moș Crăciun. Aplicația ar trebui să știe doza exactă și mai ales când să mi-o servească: doar la cererea mea. Ca să funcționeze perfect și să se îmbunătățească în timp ar fi necesar feedback-ul meu, exact ca în orice relație. Pe bază de întrebări și răspunsuri aplicația ar fi pe zi ce trece tot mai bună și nu ar deveni plictisitoare niciodată.
Știu că este un concurs organizat de UTOK, care se numeşte „Be Tomorrow’s App Genius”, şi care este dedicat tinerilor care ştiu să dezvolte aplicaţii de Android. Premiul cel mare este de 2000 € pentru cea mai bună aplicaţie înscrisă în concurs. Nu știu exact ce ar însemna cea mai bună pentru juriu, dar, pentru mine, ce v-am spus mai sus ar atinge perfecțiunea. Așa că dacă știți vreun copil super-deștept care ar putea scrie o aplicație (orice, nu neapărat pentru aberațiile mele) spuneti-i că poate să se înscrie aici.
Și cât aș vrea ca unul dintre cei care au aflat de acest concurs de pe blogul meu să câștige!
foto utok.ro |
http://cdn29.elitedaily.com/wp-content/uploads/2013/12/20131213-1553431.jpg
Probabil ca l-ai mai vazut, dar cheer up si sms me cand vrei sa vorbesti, te sun eu inpoi cat de repede pot
Best friends are like stars on a cloudy night, you may not see them but they are always there.
Mulțumesc, Sanda, my bff 🙂
Ar putea fi discutabil ca cei de la Google incearca sa faca aplicatia asta cu Google Now. Mie de multe ori Google Now mi-a recomandat un restaurant cand eram in o anumita zona, mi-a zis vremea dintr-un oras nou si vremea de acasa, mi-a si amintit unde am parcat si multe altele.
Ideea ta este foarte buna, dar in realitate ar fi nevoie de fonduri imense pentru a face o aplicatie de genul asta si dup-aia de aprobarea utilizatorilor sa le urmareasca fiecare miscare, sa le citeasca fiecare e-mail si etc
Intentia mea nu era sa fie negativist, dar spun doar ce stiu eu din experienta mea IT.
Cine știe ce surprize ne aduce viitorul 🙂 În urmă cu o sută și ceva de ani, Edison l-a concediat pe Nikola Tesla spunând că ”ideile lui sunt splendide, însă complet nepractice” și avea în vedere în primul rând curentul electric alternativ despre care Tesla susținea că se poate transmite fără pierderi semnificative.
Mare greșeală a făcut atunci Edison. Pentru orice invenție, primul pas este visul…
Intamplator, chiar stiu un baiat pasionat de IT si de tot felul de aplicatii si chiar ii voi trimite linkul sitului.
Cat despre idee, mi se pare geniala, un My best Friend de felul acesta mi-ar trebui si mie.Cum am pornirea grea, mi-ar fi utli mai ales la prima ora a diminetii. 🙂
Concursul e foarte fain, și eu cunosc mulți tineri super-talentați care au șanse reale să câștige.